Att göra i Hjo

  Aktiviteter

Hjo har mycket att erbjuda vad det gäller aktiviteter och affärer. Vår specialitet är små mysiga butiker och verksamheter med mycket hjärta och själ. Campingen ligger nära centrum och det är lätt att ta sig in till stan´ med cykel eller en kort promenad.

Att göra på campingen
Vi erbjuder olika aktiviteter, bland annat fotbollsgolf och äventyrsgolf. Här kan ni kan låna cyklar och olika spel/bollar. I vår Tv-stuga kan man byta och låna böcker, koppla av framför TV och umgås med familj och vänner.

Nära avstånd till bad och park
Genom att gå eller cykla ca. 600 m genom vår vackra Stadspark, kommer ni till hamnen och Guldkroksbadet. Där är det gratis inträde för en tempererad pool och sandstrand ut mot Vättern. I Stadsparken finns också vackra sekelskifteshus från tiden då Hjo var en kurort, tennisbana och utomhusgym.
Här finns något för alla!

TURISTA i HJO
Här kan ni ta lugna promenader i den lummiga Stadsparken, besöka Experimenthuset,
 gå på utställning på Kulturkvarteret eller hyra paddelboard på Guldkroksbadet!

I Hamnen och i centrum finns mysiga glasscaféer, restauranger och små bodar. Du hittar även de snirkliga små gatorna med gamla hus, som Hjo är känt för! Vid Vätterns strand kan man också hyra sup (stand up paddling) eller kajak. Det är vackert att se Hjo från sjösidan också.

Ta kontakt med Turistbyrån om Du skulle vilja gå på en guidad tur genom staden eller har andra frågor om turistmål i Hjo.

SEMESTRA I NATUREN. Hjoåns dalgång går genom staden, med start nedanför Hamnbacken. Man kan följa leden längs ån hela vägen till Mullsjön som ligger ca. 4-5 km väster om Hjo. Längs vägen kan man se på vacker natur, Grebbans Kvarn och vackra träfigurer.

Om man är intresserad av cykling eller motion, kan man bege sig till Högalidens fritidsområde. Där finns olika motionsspår och cykelsspår. Dit kan man ta sig med bil eller cykelbana hela vägen. Cykel finns att hyra hos Turistbyrån.

EVENEMANG. Veckan efter midsommar anordnas alltid Rock mot Cancer i Hjo Stadspark. Där spelar flera band till förmån för att samla in pengar till cancerforskningen.

Varje år arrangerar Hjo den numera riksbekanta Slöjdmässan som äger rum i Stadsparken. Då kommer utställare och hantverkare från hela landet för att ställa upp och sälja sina skapelser och alster.

Vecka 32 varje år anordnas också Dragspelstämman i Hjo. Då blir det uppträdanden i parken och dans på dansbanan på Campingen.

Våra samarbetspartners: