Campingplats

Campingtomthusvagnsbilder

Vi erbjuder mer än 300 el-platser för både husvagn och husbil inne på campingområdet.

Alla numrerade platser på kartan är el-platser.
Alla el-platser är bokningsbara förutom elplats 107-126, husbilsplatser på husbilsområdet, platser utan el samt tältplatser. Dessa är endast drop-in platser och går ej att förboka.

Platserna är markerade med olika färger beroende på platsens storlek. Du som gäst ansvarar för att boka en campingtomt som stämmer överens med längden på ditt ekipage (inkl. drag).
GULA platser: maxlängd 12 m (inkl. drag).
GRÖNA platser: maxlängd 10 m (inkl. drag).
BLÅA platser: maxlängd 7,5 m (inkl. drag).
ROSA platser: maxlängd 6 m (inkl. drag).
ORANGEA platser – drop-in platser (går ej att förboka)
VITA platser används vid behov.
BRUNA platser är platser utan el.

Alla typer av förtält av normal typ och storlek får användas. Det är inte tillåtet att sätta upp ett partytält utanför campingtomtens gränser. Förändring av tomten får ej ske. Kontakta receptionen vid tveksamheter.

Läs våra Bokningsvillkor samt Trivsel och ordningsföreskrifter under fliken ”Boka”. 

Husbilsplatser på husbilsområdet

Utanför campingområdet finns vårt husbilsområde med husbilsplatser. De är öppna året om och har endast självbetjäning (betalning kan endast ske i betalstationen). Platserna är inte bokningsbara och nyttjas max 3 dygn i följd. Följ instruktionerna i betalstationen. När du har betalat får du ett sms/kvitto med en kod till elskåpet. Du har givetvis tillgång till campingens alla faciliteter. På vintern, när receptionen är stängd, får du även en kod till servicehus/toalett på sms/kvittot. Bredvid husbilsplatserna finns tömning av latrin- och gråvatten. När vädret tillåter finns där även färskvatten. Påfyllning av färskvatten sker annars med din kanna från servicehuset. Husbilsplatserna har utcheckning kl.12 under högsäsong (v.25-32) och kl. 15 under lågsäsong. Vill du stå inne på campingområdet med husbil rekommenderar vi att ni bokar en el-plats alternativt checkar in på en plats utan el.

In- och utcheckningstider

Incheckningstid:
Har du bokat en plats med el är tillträde till platsen från kl. 13.00 under högsäsong (v. 25-32) och från kl. 15.00 under lågsäsong.
Tillträde till stugorna är alltid från kl.15.00.

Utcheckningstid:
Campingplatsen (husvagn/husbil och tält) samt husbilsplatserna på husbilsområdet disponeras till kl. 12.00 under högsäsong (v. 25-32) och kl. 15.00 under lågsäsong. Stugorna har alltid utcheckningstid kl. 12.00.

Uppställning av ekipage:

Husvagn och husbil ska backas in mot tomtens högra sida. Med hänsyn till brand- och säkerhetsrisk ska avstånd till nästa ekipage vara minst 4 meter, se anslag vid reception samt campingkarta. Anledningen till att även husbilar ska backas in är för att sikten blir begränsad om alla ska backa ut från tomten om en brand skulle uppstå. Tänk på att lämna ca 1 meter till den bakre kanten av tomten så att du och ev. dina grannar lätt kan ta er till baksidan av ditt ekipage om ni delar elstolpe. Feluppställning ska rättas till på begäran. Kontakta receptionen vid minsta osäkerhet innan uppställning.

El:

Eluttag på campingtomterna innehåller 10 ampere och har europakoppling eller 2-stiftskontakt. Jordfelsbrytare finns i alla skåp. Eluttaget på din campingtomt får inte användas till bil eller båt. Lagstiftning från elsäkerhetsverket ställer krav på oss som anläggningsägare och på dig som gäst. För att få utnyttja eluttagen på Hjo Camping så måste du ha godkänd el-utrustning (för utomhusbruk) i säkert skick, vilket innebär att utrustningen är CE-märkt och att kabeln mellan stolpe och husvagn ska ha en kabelarea på minst 2,5 mm2. Kabelvinda är inte tillåtet (om den inte är helt utdragen och har en kabelarea på minst 2,5 mm2). Elkablar får ej grävas ner. Elverk är inte tillåtet. Kontakta receptionen vid frågor.